Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Termékek Menü

Mi az a BLIS K12?

BLIS K12 az első orálbiotikum a megfázás, torok-, fül- és mandulagyulladás és rossz lehelet okozó baktériumok ellen

Prof. dr. John TaggStreptococcus salivarius k12 (BLIS K12)A BLISS K12 baktériumtörzset dr. John Tagg, az új-zélandi Ontago egyetem professzora fedezte fel, miután évekig iskolás gyerekeket tanulmányozott. Feltűnt neki, hogy egyes gyerekek nem fáznak meg annyiszor mint mások, és a torkuk is ritkábban fáj. Nyálelemzés során, Tagg professzor kimutatta, hogy azoknál a gyerekeknél fordul elő ritkábban a torokgyulladás, akiknél a szájüregben megtalálható egy bizonyos baktériumtörzs. (Dierksen and Tagg 2000) S. salivarius K12 nek nevezték el ezt a baktériumtörzset. Tehát a BLIS K12™ egy természetben is előfordulő változata a normál szájflórában is előforduló S. salivarius baktériumnak. Azonban ezt az egyedülálló törzset a BLIS Technologies Ltd levédette és elnevezte BLIS K12™-nek.

BLIS = természetes antibakteriális vegyület

Bakteriocinek termelő S. salivarius K12Az S. salivarius K12, mint kiderült, egy természetes antimikrobiális vegyületet termel. Ez a molekula mintegy lyukat fúr a “rossz” baktériumok sejtfalába, amitől azok elpusztulnak. BLIS rövidítés ezeket a természetes antimikrobiális vegyületeket jelöli. (“Bakteriocin Like Inhibitory Substances (bakteriocinszeru gátló vegyületek). Ilyen BLIS vegyületeket csak bizonyos baktériumok termelnek.

Az emberek 2%-a természetesen védett

Egészséges, normál szájban illetve szájüregben a streptococcus salivarius gyakran előfordul, a normál szájüregi mikroflóra mintegy 40%-t alkotja. Azonban az  emberek 2%-nál a S.salivarius egy olyan törzse is kimutatható, ami BLIS vegyületeket termelt.

BLIS K12 odatapad a száj és torok nyálkahártyájához és segít meggátolni a potenciálisan betegséget okozó patogének megtapadását, illetve elpusztítja a már ott lévőket. A BLIS K12 baktériumtörzzsel a betegségeket és rossz leheletet okozó, nemkívánatos baktériumok kordában tarthatók.

Az emberek kb 2%-a természetesen védett, mivel már a szájüregükben van egy bakteriocineket termelő Streptococcus salivarius baktériumtörzs. Azonban a népesség 98%-nál hiányzik ez a természetes védovonal. Nekik segíthet, ha ezt kívülről pótolják.

Az első szájüregben ható élőflórás készítmény

A legtöbb probiotikum a bélrendszerünket célozza meg. A BLIS K12 az első oralbiotikum, amely a szájüregben és torokban fejti ki hatását. A BLIS K12 tudományos körökben “Streptococcus salivarius K12” néven ismert. A szájüreg és a felső légutakra kifejlesztett baktériumokat helyettesítő probiotikum.

A BLIS K12 baktériumtörzs, több érzékeny probiotikummal ellentétben, könnyedén tárolható, nem igényel speciális raktározást.

Rendezés:
Streptococcus salivarius K12TM (BLIS K12™) tartalmú, eper ízű, szopogató tabletta D-vitaminnal és gyümölcscukorral. Étrend-kiegészítő készítmény.
(3x10 db 950 mg-os tabletta) Az eredeti új-zélandi termék európai vonala. 1 havi adag.
Raktáron
8.890 Ft