Tudományos kutatások
BLIS K12™ baktériumtörzsről végzett tanulmányokBLIS K12™ egy természetben is előfordulő változata a normál szájflórában is előforduló S.salivarius baktériumnak. Azonban ezt az egyedülálló törzset a BLIS Technologies Ltd levédette és elnevezte BLIS K12™-nek.
BLIS K12 baktériumtörzsről végzett, szakmailag lektorált tanulmányok és könyv fejezetek
|
Streptococcus salivarius K12 biztonságának alátámasztása
- komoly tudományos információk állnak rendelkezésünkre K12 törzs biztonságáról, mely több szakmailag lektorált tanulmányban jelentek meg (Burton et al 2006 and Burton et al 2010) és egy harmadik, emberi biztonságra vonatkozó kutatás, amely az Egyesült Államokban végzett nagyszabású tanulmány.
- Az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete 2002-ben felvázolt dokumentuma szerint az élelmiszerekben használt valamennyi új probiotikum esetében ajánlott, hogy valamennyi baktérium törzs külön-külön értékeljék biztonság szempontjából. A K12 törzs esetében ez a feltétel is teljesült.
- K12 nem termel ismert káros anyagcsere melléktermékeket, mint pl D-laktát a laktóz fermentációjakor.
- Az egész S.salivarius K12 genom fel van térképezve. A géntérképben nem találtak patogenicitással vagy különleges antibiotikum rezisztenciával összefüggésbe hozható géneket.
- A Streptococcus salivarius K12 antibiotikum érzékenysége hasonló a A szájban természetesen előforduló S.salivarius –hoz. A K12 törzs valamennyi klinikai orvoslásban használt antibiotikumra érzékeny.
- Az amerikai Type Culture Collection Az S. salivarius-t 1-es biztonsági szintre sorolta (legbiztonságosabb)
- Streptococcus salivarius közeli rokona a tejiparban széleskörben használt Streptococcus thermophiles baktériumnak (99% egyezés a 16S rRNA gén szinten)
- Streptococcus salivarius A FDA honlapja szerint már 1994 előtt is használt volt.
- Több mint 50 millió dózis Streptococcus salivarius K12-t tartalmazó termék került forgalomba 2001 óta Új-Zélandon, Ausztráliában, Japánban, Taiwanon és az Egyesült Államokban káros mellékhatások nélkül.
- Streptococcus salivarius K12-t Ausztráliában és Új-Zélandon élelmiszerként tartják nyílván, és korlátozás nélkül használható élelmiszerekben ezekben az országokban. Streptococcus salivarius K12 egy kozmetikai alkotóelem is. Streptococcus salivarius K12 az ISO22000 szabályozásnak megfelelően gyártják.
- aktív tudományos fókuszban van
2011 Július FDA GRAS státusz minősítés
2011 júliusában a BLIS technologies Limited jelentős mérföldkövet ért e. A BLIS K12 orális probiotikum GRAS (Általánosan biztonságosnak minősített) státuszt kapott, ami lehetővé teszi, hogy ez a probiotikum különböző ételek alkotórészeként használható legyen.
Az Egyesült Államok beli Élemezéstudományi intézet (FDA) az élelmiszer gyártás során alkalmazott valamennyi alkotóelemének biztonságos minősítést kell kapnia (GRAS státusz – Generally Recognized As Safe - Általánosan biztonságosnak minősített). 2011 júliusáig a BLIS K12 probiotikum pusztán ételkiegészítőként volt kapható, de most, hogy biztonságos minősítést kapott, a cég számára hatalmas piaci lehetőségek nyíltak, amelyek lehetővé teszik, hogy a BLIS K12 probiotikumot bevezessék az élelmiszergyártásba az Egyesült Államokban.
A program két even át tartott, világhírű mikrobiológusok, toxikológusok független szakértői határozták meg, hogy BLIS K12 probiotikum megfelel az FDA biztonsági előírásainak.
A BLIS K12-t Ausztráliában és Új-Zélandon már engedélyzték az élelmiszergyártásban, de a GRAS státusz az Egyesült Államokban gyakorlatilag megnyitja a világpiacot eme újszerű probiotikum előtt.
Streptococcus salivarius M18TM (BLIS M18™) tartalmú, menta ízű, szopogató tabletta édesítőszerrel. Étrend-kiegészítő készítmény.
(3x10 db 810 mg-os tabletta) Az eredeti új-zélandi termék európai vonala. 1 havi adag.
(3x10 db 950 mg-os tabletta) Az eredeti új-zélandi termék európai vonala. 1 havi adag.