Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Termékek Menü

Tanulmány (2013) – 83%-os eredményesség – a BLIS K12 jótékony hatásai

2013. 10. 23. 23:58:21

Egy újabb klinikai tanulmány támasztja alá a BLIS K12 szájüregi probiotikum hatékonyságát a fül és torokgyulladások megelőzésében. Az „Expert Opinion on Biological Therapy” orvosi szaklapban leközölt tanulmányban egy olasz kutatócsoport megmutatta, hogy felnőttek körében több, mint 83%-os hatékonysággal tudták megelőzni a streptokokkuszos torokgyulladás illetve mandulagyulladás visszatérését.

A tanulmány 40, visszatérő fül és torokgyulladásoktól szenvedő felnőttet vizsgált, akiken egy 90 napos kezelés hatását vizsgálták. BLIS K12 probiotikummal illetve placebóval. A tanulmány megállapította, hogy a BLIS K12 rendszeres használata jelentősen csökkentette a szájüregi sztreptokokkuszos megbetegedésések visszatérésének arányát, csökkentve ezáltal az antibiotikumos kezelés alkalmazásának szükségességét ezen egyéneken.

Ez a tanulmány mindössze 2 hónappal azután jelent meg, hogy egy hasonló kutatás megállapította, hogy a BLIS K12 rendszeres használata gyerekeknél több, mint 92%-kal képes csökkenteni a sztreptococcusos torokgyulladás előfordulását (beleértve a mandulagyulladást is). Ebben a korábbi tanulmányban vizsgált gyerekek évente 4-szer kaptak torokgyulladást, míg azoknál a gyerekeknél, akik BLIS K12 probiotikum kezelést kaptak, a fertőzés aránya drámaian csökkent: 4 évente 1-szer jött elő.

A BLIS Technologies cégvezetője, Dr. Barry Richardson így kommentálta az eredményeket:

A saját munkánkból már évek óta ismerjük a BLIS K12 probiotikum hatékonyságát bizonyos torok és felső-légúti megbetegedések kezelésében és megelőzésében, de most végre van egy független kutató csoport, aki megerősítette ezeket a hatásokat. Jó érzés tudni, hogy független kutatók is kiemelkedően hatékonynak találták a BLIS K12-t mind a gyerekeknél, mind a felnőtteknél.

Dr Richardson szerint az új-zélandi egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, fogorvosok, orvosok körében egyre ismertebbek a BLIS K12 probiotikum jótékony hatásai és a gyógyításban a BLIS K12 probiotikum egyre inkább alternatívaként jelentkezik.

Források::
1) Di Pierro, F., és munkatársai (2013) A szájüregi  probiotikum Streptococcus salivarius K12 klinikai vizsgálata felnőtteknél a streptococcus pyogenes által okozott  visszatérő garatgyulladás ésvagy mandulagyulladás megelőzésében. Expert Opinion on Biological Therapy.
2) BLIS K12 Csökkenti a fül és torokgyulladásokat gyerekeknél és felnőtteknél – kutatás
Forrás: Health Impact News Daily (2013 június) Olasz kutatócsoport megerősítette, hogy bizonyos szájüregi probiotikus fajok jelentősen csökkentik a a visszatérő fülgyulladásokat, torokgyulladásokat és mandulagyulladásokat

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hírek